Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як сплатити земельний податок у сільській місцевості

Реклама

Певна річ, фізичні особи - платники податків повинні сплачувати податки і збори, що встановлені ПКУ. Для цього платники можуть скористатися послугами банку (у тому числі із застосуванням єдиного рахунку в порядку, визначеному ст. 35 прим. 1 ПКУ) або послугами небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей.

Про це нагадує Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків, спираючись на п. 57.5 ПКУ.

До речі, у сільській місцевості погасити зобов'язання перед бюджетом можна через каси сільських/селищних рад за квитанцією про прийняття податків і зборів. Форму такої квитанції встановлено у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ і затверджено наказом Мінфіну «Про затвердження форми Квитанції про прийняття податків і зборів» № 714 від 17.08.2015 р.

Щодо земельного податку, то його, як і орендну плату за земельні ділянки державної і комунальної власності, фізособа має сплатити протягом 60 днів після вручення податкового повідомлення-рішення (п. 287.5 та п 288.7 ПКУ). Це можна зробити, як уже згадували, через каси сільських/селищних рад за квитанцією про приймання податкових платежів.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини