Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила щодо податкових перевірок – наскільки Україна піде на зустріч вимогам МВФ

6 жовтня 2023, 18:15
4359
0
Автор:
Реклама

У Міжнародному валютному фонді очікують, що в Україні буде ухвалений новий закон про відновлення податкових перевірок. Як повідомляє Укрінформ, про це заявив голова місії МВФ в Україні Гевін Грей під час пресконференції у Києві.

"Дуже важливо відновити податкові перевірки. Я очікую, що це буде новий закон", - сказав він. Грей наголосив, що в Україні потрібно створити таку систему податкових перевірок, яка дозволить забезпечити ефективну роботу податкових органів та буде зорієнтована саме на ті бізнеси, де є ризики порушень.

Своєю чергою народний депутат Данило Гетманцев, очільник податкового парламентського комітету, заявив, що під час зустрічі з місією МВФ йшло обговорення нагальних питань. «Не хочу забігати наперед, але певний маневр щодо часткового (а не повного, як пропонує КМ [Кабінет Міністрів]) відновлення перевірок є», - сказав нардеп. «Поглибимо консультації», - додав він.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. Якщо ви професійно працюєте з НПА, для ознайомлення з рішенням LIGA360 замовте тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини