Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як анулювати ПДВ-реєстрацію, перебуваючи на обліку у зоні бойових дій

Реклама

Головне управління ДПС у Київській області роз'яснило, що відповідно до п. 184.3 ПКУ, контролюючий орган анулює реєстрацію особи як платника ПДВ за його заявою про анулювання реєстрації. При цьому платник податку має відповідати вимогам п. 184.1 ПКУ.

Щоб анулювати реєстрацію, платник ПДВ подає до контролюючого органу за місцем обліку заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою № 3-ПДВ.

Форма заяви наведена у додатку № 3 до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, що затверджений наказом Мінфіну № 1130 від 14.11.2014 р.

Нагадаємо, що під час дії воєнного стану, територіальні органи ДПС, які розташовані у зоні проведення бойових дій, не можуть повноцінно працювати, тому їх повноваження закріплені за іншими територіальними органами.

Тож, суб'єкт господарювання, який перебуває на обліку в зоні бойових дій і хоче анулювати ПДВ-реєстрацію може подати заяву за формою № 3-ПДВ в електронній формі. При цьому у розділі 1 заяви варто зазначити назву контролюючого органу, в якому він перебуває на обліку.

В результаті таку заяву розглядатиме територіальний орган ДПС, за яким закріплено повноваження щодо реєстрації/анулювання реєстрації платників ПДВ того органу ДПС, у роботі якого встановлено простій.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини