Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2024 році Кабмін не планує підвищувати податки, але податкова база зросте – перша віцепрем’єр

9 жовтня 2023, 13:42
1204
0
Автор:
Реклама

Міністерство економіки прогнозує зростання ВВП України у 2024 році на 4%, і цей прогноз закладено в проєкт держбюджету-2024. Про це під час заходу NV Діалоги про стійкість. Як бізнес розвивається в умовах війни заявила перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона додала, що раніше Мінекономіки розраховувало на зростання на 5%. «Що ми прогнозуємо наступного року? Ми бачимо, я б сказала, відновлювальне зростання… Ми очікуємо близько 4%», - сказала Свириденко. За її словами, головним джерелом зростання економіки стане держбюджет, з якого виплачуються зарплати військовим, соціальні витрати, що створює попит на ринку, а також програми підтримки. При цьому Свириденко зазначила, що джерелом наповнення бюджету є макроекономічна допомога.

Однією з найбільших економічних проблем Свириденко назвала безробіття. У 2024 році воно очікується на рівні 18,6%.

Вона додала, що Кабмін не планує перевищувати ставки податків у 2024 році, однак розраховує на зростання податкової бази за рахунок розвитку бізнесу.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини