Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які вимоги до приміщення з продажу алкоголю — ДПС

Реклама

Алкоголь завдає шкоду здоров'ю людини, тому законодавством України передбачено ряд обмежень та умов для платників податків, які бажають заробляти, продаючи алкоголь.

Наразі Головне управління ДПС у Київській області надало роз'яснення щодо можливості здійснювати торгівлю алкогольними напоями в орендованому приміщенні торговельною площею менше 20 кв. м, яке є частиною торгового приміщення з площею понад 20 кв. м.

У абз. 14 ст. 1 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» № 481/95-ВР від 19.12.1995 р. зазначено, що слід вважати місцем продажу.

Так, місцем торгівлі є місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пива - без обмеження площі, для алкогольних напоїв, крім пива, - торговельною площею не менше 20 кв. м, обладнане реєстраторами розрахункових операцій та/або програмними реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів.

Тому, торгівля алкоголем (крім пива та вина) у приміщенні, де торгова площе менша за 20 кв. м. буде порушенням вимоги ст. 1 Закону № 481/95-ВР щодо місця торгівлі алкоголем. А це означає, що суб'єкт господарювання за таких умов не має права здійснювати реалізацію алкогольних напоїв, крім пива, оскільки реалізація пива здійснюється без обмеження площі.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини