Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінили Порядок надання відповідей на запити ДПС

12 жовтня 2023, 17:30
2831
0
Автор:
Реклама

Постановою КМУ від 06.10.2023 року №1058 (станом на 9 жовтня не набрала чинності) внесено зміни до Порядку періодичного подання інформації органам державної податкової служби та отримання інформації зазначеними органами за письмовим запитом. Передусім до числа суб'єктів, на яких поширюється дія відповідного Порядку, включили небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей та НКЦПФР.

Підписувати своїм КЕПом запит, надісланий з використанням технічних засобів електронних комунікацій, дозволили не лише керівнику (його заступнику) органу ДПС, а й уповноваженій посадовій особі.

За оновленими правилами платники податків та інші суб'єкти інформаційних відносин зобов'язані надавати інформацію, визначену в запиті органу ДПС, та її документальне підтвердження (крім проведення зустрічної звірки) протягом 15 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту (якщо інше не передбачено ПКУ), у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ.

У разі проведення зустрічної звірки платники та інші суб'єкти зобов'язані надавати інформацію, визначену в запиті органу ДПС, протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту, та документальне підтвердження такої інформації на вимогу органу ДПС у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ.

У разі отримання платником запиту про надання інформації та її документального підтвердження, які вже надавалися таким платником за попередніми запитами органу ДПС, платник вправі надати податківцям інформацію про дату надсилання та номер листа, яким зазначена інформація та її документальне підтвердження надавалися органу ДПС. У такому разі платник звільняється від обов'язку надання інформації та її документального підтвердження в цій частині.

Інформація на запит органу ДПС надається НБУ, банками, іншими фінустановами, небанківськими надавачами платіжних послуг, емітентами електронних грошей безоплатно у порядку та обсягах, установлених Законами "Про банки і банківську діяльність" та "Про платіжні послуги".

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини