Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 680 тисяч грн – МВС планує штрафувати директорів підприємства і ФОПів за порушення комендантської години

12 жовтня 2023, 09:08
1030
0
Автор:
Реклама

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що Кабмін готує законопроект про покарання за роботу закладів у комендантську годину. За його словами, треба також чітко вирішити момент того, які повноваження для накладення штрафів матиме поліція. "МВС разом із народними депутатами підготували проєкт, він вже завтра буде відправлений в Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Вносяться зміни до Кодексу про адмінправопорушення щодо відповідальності керівника суб'єкта господарювання, фізичних осіб-підприємців за роботу під час комендантської години", - про це Клименко заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Законопроєкт передбачає доповнення КпАП новою статтею 210-2, установивши адміністративну відповідальність за порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану. Санкція пропонується у вигляді накладення на керівника суб'єкта господарювання або фізичну особу-підприємця штрафу від 34 000 грн до 170 000 грн. А за повторне правопорушення впродовж одного року з моменту накладення попереднього - штраф від 340 000 грн. до 680 000 грн.

"Ми говоримо про контроль та обмеження їх роботи в ті часові режими, які були встановлені військовим командуванням чи військовим керівництвом. Ми пропонуємо законодавцям розглянути наші пропозиції і встановити штрафи за роботу таких закладів. Наголошую, що це буде стосуватися адміністративного покарання саме власників суб'єктів господарювання і фізичних осіб підприємців. Думаю, що в найближчий час Верховна Рада такі пропозиції розгляне", - додав міністр.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини