Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повинні садівницькі кооперативи сплачувати рентну плату за спеціальне використання води

12 жовтня 2023, 14:10
326
0
Автор:
Реклама

Об'єктом оподаткування рентною платою є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі. Водночас, рентна плата не справляється за воду, що використовується садівницькими та городницькими товариствами (кооперативами). Про це нагадали спеціалісти ГУ ДПС в Одеській області

Таким чином, за обсяги води, що вилучені з водних об'єктів садівницькими та городницькими товариствами (кооперативами) на підставі дозволу на спеціальне водокористування та безпосередньо використані ними, рентна плата не справляється. При цьому використаний обсяг води декларується із зазначенням у р. 10.2 розрахунку рентної плати за спеціальне використання води коефіцієнта у розмірі 0 (нуль).

За обсяги води, що вилучені садівницькими та городницькими товариствами на підставі дозволу на спеціальне водокористування, та передані/реалізовані іншим категоріям споживачів, які використовують таку воду в підприємницькій діяльності, рентна плата справляється. За таких обставин переданий/реалізований обсяг води декларується із зазначенням у р. 10.2 розрахунку рентної плати за спеціальне використання води коефіцієнта у розмірі 1 (один).

Радимо також ознайомитись зі статтею «Вода частково використовується для задоволення санітарно-гігієнічних потреб: як декларувати ренту».

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини