Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові агенти та платники ЄСВ подають Розрахунок за оновленою формою з 1 жовтня

13 жовтня 2023, 11:00
462
0
Автор:
Реклама

ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області нагадує, що податкові агенти вперше подають Розрахунок за оновленою формою, затвердженою Наказом №113, починаючи з 01 жовтня 2023 року за звітний (податковий) період - третій квартал 2023 року.

Відповідно до пп. «б» п. 176.2 та пп. 49.18.2 ПКУ, особи, які мають статус податкових агентів, та платники ЄСВ подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі - Розрахунок) (з розбивкою по місяцях звітного кварталу), до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Наказом №113 внесені зміни до форми Розрахунку та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

Нові форми декларацій (розрахунків) набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення. Наказ №113 набрав чинності з дня його офіційного опублікування, тобто з 05.05.2023 р.

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Читайте також:

- Новий формат платіжок та єдиний рахунок

- Як і коли повинні відображатися у чеках РРО/ПРРО реквізити платіжних карток - офіційно від ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини