Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпортери, які перебували на пільговій ставці 2%, мають право включити суму ПДВ, сплаченого на митниці, до складу податкового кредиту - ДПС

16 жовтня 2023, 13:20
313
0
Автор:
Реклама

Імпортери-платники єдиного податку 2%, у яких була призупинена реєстрація платником податку на додану вартість відповідно до пп. 9.5 підрозд. 8 розд. ХХ Перехідні положення ПКУ та яким з 1 серпня 2023 року автоматично відновлено права та обов'язки, встановлені розд. V та підрозд. 2 розд. XX ПКУ, які під час перебування на спрощеній системі імпортували товари, отримали можливість включити суму ПДВ, сплаченого на митниці, до складу податкового кредиту. Це право зберігається до 31.10.2023 року. На цьому наголошують спеціалісти ГУ ДПС у Черкаській області.

Податківці звертають увагу, що на товари, які використали до 01.08.2023 року, одночасно складається зведена ПН для компенсації податкового кредиту. База оподаткування - митна вартість для товарів і залишкова вартість - для необоротніх активів.

Якщо ж товари в наявності, то податковий кредит зберігається і збільшується реєстраційний ліміт на суму імпортного ПДВ.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Імпорт медобладнання: що з ПДВ».

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини