Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як внести запис про сумісництво в трудову книжку — Держпраці

Реклама

Одним з найважливіших документів громадян є трудова книжка , бо несе в собі інформацію про трудову діяльність, стаж роботи та фіксує професійні здобутки працівника. Тож до зберігання та заповнення трудової варто відноситися з належною відповідальністю.

Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці наголошує, що на осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки ведуться тільки за місцем основної роботи. Це вимога п. 1.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників.

Як результат, запис до трудової щодо роботи за сумісництвом може вносити лише кадровик за основним місцем роботи, причому за бажанням працівника. Підставою для внесення такого запису буде витяг з наказу про роботу за сумісництвом.

При цьому Держпраці наголошує, що допускати працівника до роботи за сумісництвом роботодавець не може без укладення трудового договору, відповідного наказу і повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу (ст. 24 КЗпП).

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини