Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контрольну стрічку не надруковано або не створено в електронній формі на РРО: яка застосовується відповідальність

17 жовтня 2023, 10:33
771
0
Автор:
Реклама

У разі якщо контрольну стрічку не надруковано або не створено в електронній формі на РРО або виявлено спотворення даних про проведені розрахункові операції, інформація про які міститься на такій контрольній стрічці, до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари/послуги, застосовуються фінансова та адміністративна відповідальність. На цьому наголошують спеціалісти ГУ ДПС у Запорізькій області.

Водночас, відповідно до п. 12 розд. II «Прикінцеві положення» Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» № 265/95-ВР від 06.07.1995 р., суб'єкти господарювання звільняються від відповідальності за порушення вимог Закону № 265, вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року. Проте це не стосується відповідальності за порушення порядку:

- здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів;

- здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти;

-здійснення діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

Згідно з п.14 розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону № 265 починаючи з 01 жовтня 2023 року суб'єкти господарювання звільняються від відповідальності за вчинені ними порушення вимог Закону № 265 (крім порушень порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів), вчинені ними при продажу товарів, наданні послуг на:

- тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, - по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій;

- територіях активних бойових дій, - по дату завершення бойових дій на відповідних територіях;

- територіях можливих бойових дій, -по дату припинення можливості бойових дій на відповідних територіях.

При цьому дати завершення бойових дій, дати завершення тимчасової окупації, дати припинення можливості бойових дій визначаються відповідно до даних Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованихрф, затвердженого наказом Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 22.12.2022 р. № 309.

Радимо також ознайомитись зі статтею «В очікуванні РРО/ПРРО-перевірок: що потрібно знати про штрафи».

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини