Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підтвердити витрати на придбання електронних квитків для відрядження

Реклама

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що для обрахунку об'єкта оподаткування платник податку на прибуток спирається на дані бухобліку та фінзвітності щодо доходів, витрат та фінансового результату до оподаткування як того вимагає абз. 1 п. 44.2 ПКУ. При цьому саме первинні документи є підставою для бухобліку господарських операцій, згідно з ч. 1 ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» № 996-XIV від 16 липня 1999 року.

Згідно з п. 12 розд. ІІ «Порядок відрядження в межах України», п. 11 розд. ІIІ «Порядок відрядження за кордон» Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну № 59 від 13.03.1998 р., електронний авіаквиток можна використати як підставу для відшкодування витрат на його придбання, якщо зібрати такі документи:

- оригінал розрахункового або платіжного документа, що підтверджує здійснення розрахункової операції у готівковій чи безготівковій формі (платіжне доручення, розрахунковий чек, касовий чек, розрахункова квитанція, виписка з карткового рахунку, квитанція до прибуткового касового ордера);

- роздруковану на папері частину електронного авіаквитка із вказаним маршрутом (маршрут/квитанція);

- оригінали відривної частини посадкових талонів пасажира або роздрукований на паперовому носії електронний посадковий талон, отриманий у разі онлайн-реєстрації на авіарейс.

Щоб мати підставу на відшкодування витрат на придбання електронного проїзного документу на поїзд слід його роздрукувати на паперовому носії. Разом з тим при перевезенні багажу роздруковують, відповідно, перевізний документ, а в разі окремого замовлення послуги - документ на послуги (мова йде про послуги з користування комплектом постільних речей, резервування місць).

Відповідно придбаний через Інтернет і роздрукований на папері квиток на автобус також дає право на відшкодування витрат на його придбання.

Інструкція № 59 є обов'язковою для органів державної влади та підприємств, що повністю або частково фінансуються з бюджету. Інші ж підприємства та організації можуть використовувати даний документ як довідковий.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини