Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алгоритм дій нотаріуса для подання звіту про угоди з купівлі-продажу нерухомості

Реклама

На сайті Нотаріальної палати України розмістили інформацію, яка підтверджує, що нотаріуси мають можливість подавати Звіти у вигляді електронного документа через веб-портал електронних послуг ПФУ. Йдеться про Звіт, який подається нотаріусами про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна, які включають інформацію про вартість такого майна та суму сплаченого збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Для того, щоб подати Звіт у вигляді електронного документа потрібно виконати наступні кроки:

- зайти на веб-портал (https://portal.pfu.gov.ua) та натиснути кнопку «Вхід»;

- у вікні, що відкриється, в полі «Бажаєте увійти як» обрати категорію «Нотаріус», зазначити акредитований центр сертифікації ключів, який надав КЕП, прикріпити файл ключа (з файлового носія чи з токена) та ввести пароль;

- заповнити всі обов'язкові поля електронного документа, що з'явиться на екрані. Після введення необхідних даних натиснути кнопку «Сформувати звіт».

Після цього можна переглянути сформований електронний звіт та надіслати документ до ПФУ. Звіт зареєструється в ПФУ автоматично, а нотаріусу в електронний кабінет на веб-порталі надійде про це квитанція. У квитанції будуть реквізити прийнятого або неприйнятого (із зазначенням причини) звіту.

Також нотаріуси мають можливість знайти і переглянути в особистому кабінеті звіти, сформовані раніше.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини