Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати виконавчий документ після запуску системи електронного суду – Мін’юст

20 жовтня 2023, 16:10
3625
0
Автор:
Реклама

Як вже повідомлялося, 18 жовтня запрацювали вимоги щодо функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модулі), що забезпечує обмін документами в рамках судових проваджень. Зокрема, відповідні зміни були внесені й до Закону України «Про виконавче провадження», про це наголошує Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

Так, документи виконавчого провадження органам та особам, які мають електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), яка забезпечує обмін документами, надсилаються виключно в електронній формі.

Крім того, згідно змін, внесених до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України та до Кодексу адміністративного судочинства України, суд протягом 5 днів з дня набрання судовим наказом законної сили надсилає його копію (текст), що містить інформацію про веб-адресу такого судового наказу у Єдиному державному реєстрі судових рішень та Єдиному державному реєстрі виконавчих документів, стягувачу до його електронного кабінету, а в разі відсутності електронного кабінету - рекомендованим листом із повідомленням про вручення чи цінним листом.

Також протягом 5 днів після набрання судовим рішенням законної сили виконавчий документ вноситься до Єдиного державного реєстру виконавчих документів, а його копія (текст), що містить інформацію про веб-адресу такого документа у Єдиному державному реєстрі виконавчих документів, надсилається стягувачу до електронного кабінету, а в разі його відсутності - рекомендованим листом з повідомленням про вручення чи цінним листом.

Оформлення і видача виконавчих документів здійснюються судом, який ухвалив відповідне рішення, в паперовій або електронній формі за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами. Не допускається одночасна видача судом виконавчого документа одній і тій самій особі в паперовій та електронній формах.

Оформлення і видача судових рішень, якими вносяться зміни до виконавчих документів (у тому числі про виправлення помилки у виконавчому документі; визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню; стягнення на користь боржника безпідставно одержаного стягувачем за виконавчим документом; поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання; відстрочку чи розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання; зупинення виконання судового рішення; заміну сторони виконавчого провадження), здійснюються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, в паперовій або електронній формі за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Читайте також:

- Новації Закону № 3200: кому обов'язково реєструватися в е-кабінеті Єдиної судової системи

- ТЦУ: огляд судової практики

- Директор уклав правочин, що суперечить інтересам засновника: позиція ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини