Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть ФОПи не сплачувати ЄСВ за себе — ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що з березня 2022 року і до скасування воєнного стану в Україні та ще дванадцять місяців після цього, ФОПи мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за себе.

Таке пом'якшення передбачено п. 919 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» № 2464-VI від 08.07.2010 р.

Причому ФОПи, які скористалися правом не сплачувати ЄСВ за себе, мають відобразити таку інформацію у податковій декларації. Тобто за місяці, коли ЄСВ за себе ФОП не сплачував, слід проставляти 0 у графах, в яких відображають інформацію про суму доходу, на яку нараховують ЄСВ з урахуванням максимальної величини, а також суму нарахованого ЄСВ.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини