Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості відображення назви товару в фіскальних чеках РРО/ПРРО

Реклама

Спеціалісти Головного управління ДПС у Дніпропетровській області наголосили, що Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» № 3219-IX від 30.06.2023 р. вніс корективи у п. 2 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» № 265/95-ВР від 06.07.1995 р. щодо спрощення фіскального чеку.

Відтак ФОПи-єдинники, які не зареєстровані платниками ПДВ, при продажу товарів або наданні послуг мають право у фіскальному чеку зазначати назву товару/послуги у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару/послуги та ідентифікує належність такого товару/послуги до товарної групи чи послуги. Проте слід урахувати, що таке спрощення заборонено при продажу підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння тощо.

У разі виникнення сумнівів щодо правильності віднесення товарів до певних груп варто заглянути у Державний класифікатор продукції та послуг та зазначати товар/послугу, який класифікується за назвою «Групи» замість відображення конкретної позиції. До прикладу, за порадою податківців, можна зазначати:

- «постільна білизна» замість «наволочка», «простирадло», «ковдра» тощо;

- «випічка» замість «пиріжок з маковою начинкою», «пиріжок з вишнею», «пиріжок з повидлом» тощо;

- «напої» замість «лимонад», «сітро», «дюшес», «тархун» тощо.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини