Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як провести оплату через РРО, якщо сума чеку понад 50 тис. грн

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області роз'яснили, як провести розрахункову операцію при розрахунку з фізособою через РРО на суму понад 50 тис. грн і відобразити її в одному чеку одночасно готівкою та в безготівковій формі.

У п. 6 розд. ІІ Положення № 148 визначено, що суб'єкти господарювання можуть здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами з фізособами у розмірі, що не перевищує 50 тис. грн.

У свою чергу і фізособи мають право розраховуватись готівкою із суб'єктами господарювання протягом дня у сумі до 50 тис. грн включно (п. 7 розд. ІІ Положення № 148).

Щодо платежів понад установлені граничні суми, то їх варто проводити через надавачі платіжних послуг. Тобто кошти слід переказувати із рахунку на рахунок або вносити до каси банку для переказу на рахунки. При цьому кількість суб'єктів господарювання та фізосіб, з якими здійснюються готівкові розрахунки, протягом дня законодавством не обмежена.

Разом з тим, згідно з п. 56 ч.1ст. 1 Закону України «Про платіжні послуги» № 1591-IX від 30.06.2021 р., платіжна картка - електронний платіжний засіб, а платіжний термінал (програмно-апаратне середовище мобільного телефону тощо) дає змогу користувачу ініціювати безготівковий платіж, а також виконати інші операції згідно з функціональними можливостями цього пристрою (п. 65 ч. 1 ст. 1 Закону № 1591-IX)

Тож, згідно з роз'ясненнями податківців, якщо вартість реалізованих фізособі товарів перевищує 50 тис. грн, то їх оплату можна провести у одному чеку комбіновано готівкою та карткою одночасно, але сума готівкових коштів має бути не більша, ніж 50 тис. грн включно.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини