Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна стати єдинником при повторній реєстрації протягом року ФОПом — ДПС

Реклама

Спеціалісти Головного управління ДПС у Львівській області роз'яснили ситуацію щодо можливості повторної реєстрації платником єдиного податку протягом року для ФОПа, якому податківці анулювали таку реєстрацію.

Йдеться про ФОПа, для якого у поточному році контролюючі органи прийняли рішення анулювати реєстрацію платника єдиного податку І, ІІ чи ІІІ групи і здійснили державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, тобто позбавили статусу підприємця.

Такого платника податківці повторно зареєструють суб'єктом господарювання, але у поточному році він не зможе обрати спрощену систему оподаткування. Стати єдинником підприємець отримає можливість уже у наступному році, після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом про анулювання реєстрації платника єдиного податку.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини