Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включати ФОПу до складу доходу бюджетний грант — ДПС

Реклама

Спеціалісти Головного управління ДПС у Вінницькій області нагадали, що порядок оподаткування бюджетного гранту встановлено нормами п. 170.7? ПКУ.

Податківці також звернули увагу, що об'єктом оподаткування ФОПа на загальній системі оподаткування є чистий оподатковуваний дохід. Відтак, дохід у вигляді гранту, який виплачується благодійним фондом або громадською організацією - резидентами України на користь ФОПів, включається до їх загального місячного/річного оподатковуваного доходу як інший дохід та оподатковується юрособою як податковим агентом ПДФО та військовим збором на загальних підставах.

Разом з цим не оподатковують та не включають до загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку дохід у вигляді бюджетного гранту під час його нарахування/виплати на користь платника податків. Податковим агентом платника податку під час нарахування/виплати на його користь доходу у вигляді бюджетного гранту є надавач такого гранту.

Проте, якщо платник податку допустив порушення щодо цільового використання цільового гранту, він зобов'язаний відобразити суму доходу, отриманого у вигляді бюджетного гранту або його частини, щодо якої допущено порушення умов договору про цільове використання гранту, у складі річного оподатковуваного доходу за відповідний звітний рік. Після цього платник повинен подати річну податкову декларацію відповідно до ПКУ і самостійно сплатити податок з таких доходів.

Заразом радимо прочитати новину «Як сплачувати податки ФОПу у разі отримання гранту»

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини