Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто з 1 серпня захищений від стягнення (погашення) податкового боргу – ДПС

27 жовтня 2023, 16:11
255
0
Автор:
Реклама

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що тимчасово з 01.08.2023 не застосовуються заходи зі стягнення (погашення) податкового боргу, що виник до 24.02.2022, і обліковується за платниками податків, податковою адресою/місцем проживання яких є тимчасово окуповані Російською Федерацією території України або території, на яких ведуться активні бойові дії, або території можливих бойових дій.

Такі заходи не застосовуються до останнього числа місяця, в якому була завершена тимчасова окупація, бойові дії на відповідних територіях або припинена можливість бойових дій на відповідних територіях, а у випадку зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України - до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження.

Для платників податків, відносно яких контролюючим органом не застосовуються заходи стягнення, зупиняється перебіг строків давності, визначених пунктом 102.4 ПКУ.

Перелік вказаних вище територій затверджений Наказом №309.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини