Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як батькові, що утримує дітей від різних шлюбів, отримати ПСП — ДПС

Реклама

Податкова соціальна пільга допомагає зекономити при сплаті ПДФО. Тож, при її застосуванні працівник отримує більшу суму зарплати на руки, а сума ПДФО до сплати стає меншою.

Батько, який має двох дітей віком до 18 років, але одна із них проживає з дружиною від першого шлюбу, також має право на податкову соціальну пільгу. І, якщо він бажає скористатися правом на застосування до його доходу такої пільги, то повинен подати роботодавцю заяву щодо застосування соціальної пільги, перелік документів, що перелічені в Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги № 1227, а також документи, які підтверджують факт утримання ним дітей.

Такими документами, за роз'ясненням спеціалістів Головного управління ДПС у Житомирській області, можуть бути:

- довідка органу опіки;

- рішення суду або нотаріально завірений договір між колишніми чоловіком та дружиною щодо здійснення батьківських прав та виконання обов'язків тим з них, хто проживає окремо від дитини;

- рішення суду про аліменти.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини