Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна втратити право на податкову знижку через відсутність договору про навчання

31 жовтня 2023, 14:15
339
0
Автор:
Реклама

Щоб використати право на податкову знижку та зменшити оподатковуваний дохід за результатами звітного року,платник податку може включити фактично здійснені ним витрати у вигляді суми коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів освіти, для компенсації вартості здобуття освіти такого платника податку або члена його сім'ї першого ступеня споріднення, що підтверджені відповідними документами, а саме копією договору, що ідентифікує заклад освіти та юрособу чи фізособу, яка здійснює оплату. При цьому в договорі про навчання повинно бути зазначено прізвище, ім'я та по батькові особи, яка буде навчатися (дитини). На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у Житомирській області.

Якщо витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, то платник податків зазначає в Декларації лише реквізити цього документа.

Для документального підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки, податківці не можуть вимагати від платника податку надання документів чи їх копій, які містяться в автоматизованих інформаційних і довідкових системах, реєстрах, банках даних органів державної влади або місцевого самоврядування, оскільки інформація з них безоплатно отримується контролюючими органами відповідно до ПКУ.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Податкова знижка з ПДФО: хто і як може зменшити витрати на навчання».

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини