Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли сплачувати ЄСВ у разі затримки виплати лікарняних і декретних

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Вінницькій області наголошують, що ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника відповідно до ч. 12 ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» № 2464-VI від 08.07.2010 р.

Обчислення ЄСВ платники здійснюють щомісяця. Разом з тим роботодавець зобов'язаний сплатити ЄСВ з нарахованої за місяць суми допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами не пізніше 20 числа наступного місяця. Проте це не стосується гірничих підприємств, бо вони мають виняткове право сплачувати ЄСВ до 28 числа наступного місяця (пп. 6 п. 3 розд. IV Інструкції № 449).

Причому ЄСВ нараховується незалежно від джерел фінансування декретних та лікарняних, форми, порядку, місця виплати та використання, а також від того, чи виплатили такі суми фактично після їх нарахування, згідно з ч. 5 ст. 7 Закону № 2464-VI.

Також у п. 6 розд. IV Інструкції № 449 законотворці прописали, що за умов, коли останній день строку сплати ЄСВ припадає на вихідний, святковий або неробочий день, то останнім днем сплати ЄСВ буде перший робочий день, що настає за таким днем.

Отже, роботодавець зобов'язаний сплатити ЄСВ з нарахованої за відповідний календарний місяць суми допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами у визначені законом строки незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати та використання, а також від того, чи виплачено такі суми фактично після їх нарахування.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини