Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка декларація з плати за землю подається у разі укладання протягом року нового договору оренди на ту саму ділянку

2 листопада 2023, 17:00
922
0
Автор:
Реклама

Платник плати за землю має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним, що звільняє його від обов'язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року.. За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним. У разі зміни протягом року об'єкта та/або бази оподаткування платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни. На цьому наголосили фахівці ДПС у Житомирській області.

Таким чином, у разі укладання протягом року нового договору оренди на ту саму земельну ділянку без змін або зі змінами умов договору (термін дії попереднього договору закінчився), а звітна Декларація подана платником плати за землю на термін дії цього попереднього договору, то такий платник протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним, в якому зареєстровано новий договір оренди землі, має право подати уточнюючу Декларацію з урахуванням показників останньої Декларації за рік, що уточнюється або подавати щомісяця звітну Декларацію починаючи з календарного місяця, в якому фактично виникло право оренди земельної ділянки за новим договором оренди.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Чи відображати суму коригування витрат щодо сплати податку на нерухоме майно та плати за землю в уточнюючій декларації з податку на прибуток»

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини