Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи утримувати з аліментів військовий збір — ДПС

Реклама

Військовим збором оподатковуються доходи, що перелічені в ст. 163 ПКУ. За потреби з повним списком джерел загального місячного оподатковуваного доходу можна ознайомитися переглянувши ст. 164.2 ПКУ. Проте у переліку законотворці не згадують про аліменти.

Важливо, що аліменти, зазвичай, виплачують платнику податку за рішенням суду чи за домовленістю сторін у сумах, які визначені СКУ. Причому у пп. 165.1.14 ПКУ вказано, що аліменти, які отримує платник податку у вищезазначених розмірах, не включаються до загального місячного/річного оподатковуваного доходу. Ця норма стосується і аліментів, які виплачує нерезидент.

Отже, відповідно до повідомлення Головного управління ДПС в Одеській області, дохід у вигляді аліментів, не оподатковується військовим збором, бо не включається до загального місячного/річного оподатковуваного доходу.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини