Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості повторного подання таблиці даних платником ПДВ — ДПС

Реклама

Постановою КМУ № 1165 від 11.12.2019 р. затверджено Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Вказаним документом за платником ПДВ закріпили право подавати таблиці даних платника ПДВ в разі зупинення реєстрації податкової накладної в ЄРПН. Причому комісії регіонального рівня відведено 5 днів на розгляд таблиці з поясненнями після її отримання (п. 15 Порядку).

Якщо регіональна комісія відмовила платнику в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН та не врахувала таблицю, то він може протягом 10 робочих днів після прийняття такого рішення подати скаргу до комісії центрального рівня.

У свою чергу, комісія центрального рівня має 10 календарних днів з дня отримання такої скарги, щоб задовольнити її та скасувати рішення комісії регіонального рівня або ж залишити скаргу без задоволення та рішення регіональної комісії без змін.

Причому, як зауважили в Головному управлінні ДПС у Вінницькій області, рішення центральної комісії стосується конкретної таблиці з відповідними номером та датою. Тож, кожна наступна таблиця, направлена платником податку на реєстрацію до ДПС, отримує власний вхідний реєстраційний номер та приймається комісією регіонального рівня для розгляду як новий документ.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини