Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковується компенсація за пошкоджене нерухоме майно

Реклама

Ще влітку набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» № 3219-ІХ від 30.06.2023 р., яким законотворці доповнили п. 165.1 ПКУ новим пп. 165.1.66.

Відтоді до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включають суму доходу, отриманого як компенсацію за пошкоджений/знищений об'єкт нерухомого майна відповідно до Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України» № 2923-IX від 23.02.2023 р.

Отже, за роз'ясненнями Головного управління ДПС у Запорізькій області, дохід громадянина, отриманий як компенсація за пошкоджене чи знищене нерухоме майно, не оподатковується.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини