Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощення життя для салонів краси, кафе, точок продажу та інших ФОПів – аналізуємо е-Підприємець

9 листопада 2023, 10:55
1746
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що Кабінет Міністрів України постановою від 07 листопада 2023 р. № 1156 вирішив питання надання комплексної електронної публічної послуги “е-Підприємець”.

Отже, процедура надання комплексної електронної публічної послуги “е-Підприємець”, що забезпечує спрощення умов для започаткування та/або провадження підприємницької діяльності, складається з таких електронних публічних послуг:

- державна реєстрація фізичної особи підприємцем;

- держреєстрація змін до відомостей про ФОП, що містяться в ЄДР;

- подання повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунка;

- реєстрація платником єдиного податку;

- реєстрація платником ПДВ;

- реєстрація РРО та ПРРО, а також пошук фіскального чека;

- реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки;

- подання інформації про попит на робочу силу (вакансії);

- держреєстрація потужностей операторів ринку харчових продуктів;

- видача дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки;

- реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці;

- відкриття банківського рахунка.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Послуга “е-Підприємець” надається за бажанням фізичної особи, яка має намір започаткувати та/або провадити підприємницьку діяльність. Надання електронних публічних послуг, які входять до складу послуги “е-Підприємець”, засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг є альтернативним способом їх отримання та не виключає можливості отримання цих послуг у визначеному законодавством порядку.

Тепер українці зможуть за однією заявою отримати сервіси, необхідні для запуску власної справи. Це повністю змінить підхід до відкриття бізнесу й дасть змогу приділяти більше часу розвитку підприємництва, а не бюрократії, стверджують у Мінцифрі. Щоб запустити бізнес, достатньо буде заповнити заяву на порталі Дія за 20 хвилин, навіть не виходячи з дому. Крім того, скористатися послугою е-Підприємець можна буде на будь-якому етапі запуску чи розвитку власної справи. Зокрема, можна вибрати дві або більше послуг із запропонованих. Наприклад, ФОП зможуть розширити свій бізнес, зареєструвавши ще одну кав'ярню чи кіоск тощо.

«Наприклад, ви щойно відкрили кав?ярню. Отримуйте необхідні дозволи й подавайте декларацію на порталі Дія. Жодних ксерокопій, паперів та марнування часу на поїздки в держоргани. Спочатку е-Підприємець запустять для кількох видів діяльності, зокрема: салонів краси, кафе, точок продажу», - зауважив Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини