Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи чекати на бюджетне відшкодування ПДВ після анулювання реєстрації платника податку — ДПС

Реклама

Якщо платник податку, реєстрація якого анулюється, має податкові зобов'язання за результатами останнього податкового періоду, то цю суму податку врахують в суму зменшення бюджетного відшкодування. За відсутності бюджетного відшкодування у строк, визначений ПКУ, платник повинен погасити суму податкових зобов'язань/податкового боргу з ПДВ, що виникли до анулювання реєстрації. Причому обов'язок щодо погашення боргів перед бюджетом залишається незалежно від того, чи особа зареєстрована як платник ПДВ на день сплати суми податку, чи ні. Про це нагадали спеціалісти Головного управління ДПС у Харківській області спираючись на пп. 184.8 ПКУ.

Водночас, якщо за результатами останнього податкового періоду особа має право на отримання бюджетного відшкодування, то воно надається у строк, визначений розд. V ПКУ. Причому відшкодування не залежить від того, чи така особа зареєстрована як платник ПДВ на дату його отримання, чи уже ні (п. 184.9 ПКУ).

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини