Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закони про порядок закінчення школи та вступ до ВНЗ у 2024 році

9 листопада 2023, 16:30
2588
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла законопроекти «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року» (№10092) та «Про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо обов'язкових результатів навчання» (№9046).

Перший Закон забезпечить організацію вступної кампанії 2024 року в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, тобто МОН. Законом встановлено продовження у 2024 році практики проведення вступних випробувань в електронному форматі з використанням організаційно-технологічних процесів зовнішнього незалежного оцінювання для конкурсного відбору на навчання у закладах фахової передвищої, вищої освіти. Також з 2024 року не проводиться набір вступників для здобуття ступеня вищої освіти молодшого бакалавра.

Таким чином скасування заочної форми навчання для бакалаврів та магістрів не буде у 2024 році. «Заочну і вечірню форму здобуття освіти ми не чіпали, прибрали (відповідні норми про скасування) рішенням комітету», - так голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак прокоментував, чи залишилися в ухваленому законі норми про скасування заочної форми освіти. За його словами, ухваленим законом скасовується тільки набір на молодшого бакалавра.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Закон щодо обов'язкових результатів навчання передбачає, що кожен учень має пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики, а після здобуття базової та профільної середньої освіти - також з історії України та іноземної мови (крім мови держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом). Тим самим Верховна Рада повернула історію України та іноземну мову до обов'язкових предметів державної підсумкової атестації (ДПА). «Це має, з одного боку, посилити єдність українського народу в розумінні його минулого, а з іншого боку, полегшити громадянам України спілкування з усім цивілізованим світом за усіма напрямами співпраці», - зазначається в пояснювальній записці до законопроекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини