Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковується дохід, отриманий від ломбарду внаслідок реалізації заставленого майна

9 листопада 2023, 17:20
174
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС в роз'ясненні із категорії 103.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) пояснили як оподатковується дохід, отриманий від ломбарду внаслідок реалізації заставленого майна платника податку за невиконання умов договору.

Так, спеціалісти наголосили: протягом строку дії договору основна сума кредиту, отриманого платником податку від ломбарду, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника.

Проте, у разі неповернення грошових коштів у вигляді фінансового кредиту у термін, встановлений договором, сума такого кредиту включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується на загальних підставах (п. п. 164.2.20 ПКУ та згідно зі ст. 168 ПКУ) за ставкою визначеною п. 167.1 ПКУ.

При цьому, за словами контролерів, доходом платника податку є також сума різниці, яка розрахована та повернута платнику відповідно до ст. 25 Закону України «Про заставу» № 2654-XII від 02.10.1992 р.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Прощення заборгованості покупцю: чи застосовують натуральний коефіцієнт до суми списаної заборгованості».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини