Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли розпочинається відлік доби проживання для цілей справляння турзбору

10 листопада 2023, 14:50
178
0
Автор:
Реклама

Основні вимоги щодо користування готелями та подібними закладами усіх форм власності у сфері надання послуг розміщення споживачам і налагоджують відносини між гостями та готелями регламентовано Правилами № 19.

На цьому наголошують фахівці ГУ ДПС в Одеській області.

Так у п. 1.3 гл. 1 Правил № 19 визначено, що розрахункова година - це година, яка встановлена в готелі та при настанні якої гість повинен звільнити номер у день виїзду й після якої здійснюється заселення в готель.

Причому плату за надання готельних послуг стягують у відповідності до єдиної розрахункової години - 12-ї години поточної доби за місцевим часом. Проте готель вправі змінити єдину розрахункову годину, тому, як правило, вона зазначається у внутрішніх правилах готелю.

Договір про надання готельних послуг укладають на визначений або невизначений термін. При цьому, як правило, невизначений термін - одна доба. Дія договору в такому разі завершується о 12.00 дня, наступного за днем прибуття гостя.

Отже, відлік доби проживання розпочинається з 12 години дня, що передує дню виїзду, та триває 24 години до розрахункової години, встановленої готелем.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Туристичний збір: нова форма звітності».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини