Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який витяг подається разом з декларацією з плати за землю

Реклама

Витяг з технічної документації з нормативної грошової оцінки земель містить дані про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки згідно з ч. 2 ст. 20 Закону України «Про оцінку земель» № 1378-IV від 11.12.2003 р. Його видають органи, що ведуть Держземкадастр (ч. 3 ст. 23 Закону № 1378-IV).

Нагадаємо, що форма податкової Декларації з плати за землю затверджена наказом Мінфіну № 560 від 16.06.2015 р.

Відповідно до п. 286.2 ПКУ при поданні першої Декларації, платник податку разом з нею повинен надати і витяг із техдокументації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки. Причому надалі такий витяг слід подавати лише у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Разом з тим норми ПКУ не зобов'язують подавати саме оригінал витягу із техдокументації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки подаючи податкову декларацію з плати за землю.

Отже, за повідомленням Головного управління ДПС у Харківській області, при поданні першої Декларації, тобто фактичного початку діяльності як платника плати за землю, разом з нею, за вибором платника податку, можна подати як оригінал витягу з техдокументації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, так і його копію.

Не пропустіть головних знижок року - скористайтесь спецпропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON. Заповніть заявку до 17 листопада, щоб дізнатися умови першими

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини