Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як діяти роботодавцю, якщо працівник інфікований гепатитом А – Держпраці

14 листопада 2023, 12:30
442
0
Автор:
Реклама

Чи може інфікований гепатитом А працівник продовжувати працювати? Лише лікар може підтвердити діагноз гепатиту А і надати рекомендації щодо лікування. На сьогоднішній день також існує вакцина, яка може надати додатковий захист від гепатиту А. Необхідно звернутися до лікаря та оформити листок тимчасової непрацездатності. Варто пам'ятати, каже Центральне міжрегіональне управління Держпраці, що розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності залежить від страхового стажу працівника, тобто від тривалості часу, упродовж якого працівник працював на підставі трудового договору і за нього сплачувався соціальний внесок.

У цьому ж відомстві зауважили, що зазвичай гепатит А не є професійним захворюванням. Але недотримання правил особистої гігієни може призвести до інфікування під час виконання трудових обов'язків працівниками, які контактують із зараженою їжею, водою, тваринами і людьми. Зокрема, працівники харчової промисловості можуть опинитися під загрозою інфікування, якщо вони контактуватимуть із зараженою їжею чи водою. Працівники з активним вірусним гепатитом А не повинні готувати їжу для інших.

Медичні працівники не вважаються групою підвищеного ризику для інфікування гепатитом А, якщо вони дотримуються стандартних процедур інфекційного контролю.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши доступ.

Читайте також:

- Не виплачено лікарняні на дату звільнення: ВС ставить крапку в питанні виплат роботодавцем

- Алгоритм виправлення помилок, зроблених під час нарахування лікарняних і декретних

- Помилкові лікарняні в Д1: порядок виправлення

- Лікарняний експрацівника

- Період військової служби - поважна причина в разі нарахування лікарняних і декретних

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини