Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як діяти, коли немає можливості створити щоденний Z-звіт

Реклама

Законодавство вимагає щоденно створювати у паперовій чи електронній формі РРО/ПРРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій (п. 9 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» № 265/95-ВР від 06.07.1995 р.).

Проте, при виникненні обставин непереборної сили, як надзвичайних та невідворотних подій, які об'єктивно не дають можливості працівнику виконати обов'язки, передбачені умовами договору, то умови щодо настання відповідальності не виникають, згідно із законодавчими та іншими нормативними актами.

Тому, при оголошенні повітряної тривоги працівники магазину зобов'язані припинити реалізацію товарів/послуг та покинути торговий зал. У випадку, якщо повітряна тривога тривала в проміжку часу, в якому господарський об'єкт припиняє свою роботу за розкладом, то Z-звіт потрібно створити наступного робочого дня, до початку проведення розрахункових операцій на такому РРО/ПРРО.

Аналогічно, нагадали у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області, слід діяти і при аварійному відключенні світла, коли немає можливості створити щоденний Z-звіт.

Не пропустіть головних знижок року - скористайтесь спецпропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON. Заповніть заявку до 17 листопада, щоб дізнатися умови першими.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини