Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як уникнути санкцій, нарахованих на суму податкового зобов’язання внаслідок перевірок з 1 серпня

Реклама

Пп. 69.37 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ визначено, що на період з 01 серпня 2023 року і до скасування воєнного стану, у разі сплати платником податків протягом 30 днів з дня, наступного за днем отримання податкового повідомлення-рішення (далі - ППР), суми податкового зобов'язання, нарахованого за результатами документальних перевірок, які були відновлені або розпочаті з 01 серпня 2023 року та завершені до дня припинення воєнного стану, санкції, нараховані на суму такого податкового зобов'язання, вважаються скасованими, а пеня не нараховується.

Тож, сума грошового зобов'язання, визначеного у ППР, вважається неузгодженою до моменту повної сплати податкового зобов'язання, визначеного в такому ППР, але не пізніше, ніж протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання платником податків такого ППР.

Причому Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що сума податкового зобов'язання, сплаченого у порядку, передбаченому пп. 69.37 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, не підлягає оскарженню.

Legal Friday від LIGA ZAKON - найвигідніша спецпропозиція року. Заповнюйте заявку та забронюйте знижку для професійних рішень для роботи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини