Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як переглянуть посадові оклади для чиновників, на яких не поширюється Закон про держслужбу – Мінекономіки

21 листопада 2023, 14:10
6286
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, у Держстаті озвучили показники середньомісячної заробітної плати за видами економічної діяльності за ІІ квартал у 2023 році. І ось Міністерство економіки оприлюднило Роз'яснення стосовно перегляду розмірів посадових окладів членам Кабінету Міністрів України, першим заступникам, заступникам міністрів, голові та членам національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій у зв'язку з оприлюдненням Державною службою статистики України 07.11.2023 інформації щодо середньомісячної заробітної плати за видами економічної діяльності за квартал у 2023 році, термін публікації якої (01.09.2023) був перенесений у зв'язку з воєнним станом

Отже, Постановою №304, яка регулює оплати праці посадових осіб, керівників та керівних працівників окремих державних органів, на яких не поширюється дія Закону про держслужбу, передбачено, що розмір посадових окладів членів КМУ, першого заступника, заступника міністра, Голови та членів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та голів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій згідно з додатком 1-1 до цієї постанови, розраховується шляхом множення середньомісячної заробітної плати за видами економічної діяльності за квартал у середньому по економіці за наявними статистичними даними на відповідний коефіцієнт співвідношення.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.

Приміткою до додатку 1-1 до Постанови № 304 визначено, що перегляд розміру посадового окладу здійснюється з 1 числа місяця, що настає за місяцем, в якому опубліковано статистичні дані.

І ось 07.11.2023 року на сайті Державної служби статистики України опубліковано статистичні дані середньомісячної заробітної плати за видами економічної діяльності у середньому по економіці за ІІ квартал 2023 року, яка становить 17 176 гривень.

Враховуючи зазначене, кажуть в Мінекономіки, оскільки статистичні дані щодо середньомісячної заробітної плати за видами економічної діяльності у середньому по економіці за ІІ квартал 2023 року опубліковано 07.11.2023 року, то перегляд розмірів посадових окладів осіб, визначених додатком 1-1 до Постанови №304, має здійснюватися з 01.12.2023 року.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

- Зміни у "відряджувальних" процедурах

- Оплата дистанційного навчання для працівника: умови та порядок оподаткування

- Вихідна допомога працівнику: підстави нарахування та умови виплати

- Допомога працівникам на оздоровлення: підстави, облік, податки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини