Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковують ПДФО доплати і премії, нараховані за минулі податкові періоди — ДПС

Реклама

Для цілей розділу IV ПКУ заробітна плата - основна та додаткова зарплата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які роботодавець виплачує платнику податку згідно із законом. Причому до фонду додаткової зарплати відносять доплати, надбавки, гарантійні і компенсаційні виплати, передбачені чинним законодавством, премії, пов'язані з виконанням виробничих завдань і функцій, згідно із п. 2.2 розд. 2 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату № 5 від 13.01.2004 р.

Якщо доплати, надбавки, премії нараховують за попередній період у зв'язку з уточненням кількості відпрацьованого часу або виявленням помилок, то їх відображають у фонді оплати праці того місяця, у якому здійснили нарахування (пп. 1.6.2 п. 1.6 розд. 1 Інструкції).

Отже, спеціалісти Головного управління ДПС у Харківській області резюмували, що доплати надбавки і премії, які нараховують платнику, включають до складу його зарплати і оподатковують у тому місяці, в якому їх нарахували.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини