Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зробили пожертвування неприбутковій організації — отримайте податкову знижку

Реклама

Платник ПДФО згідно з пп.166.3.2 ПКУ має право включити до податкової знижки суму коштів або вартість майна, переданих ним у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які зареєстровані в Україні та внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі пожертвувань, але не більше 4 % від суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.

Проте згідно з пп. 166.2.1 ПКУ такі витрати мають бути підтверджені платіжними та розрахунковими документами, що ідентифікують отримувача пожертви і особу, яка звертається за податковою знижкою. Копії цих документів надаються разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи, а оригінали варто зберігати протягом строку давності, встановленого ПКУ (пп. 166.2.2 ПКУ).

Якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, то платник в податковій декларації зазначає лише реквізити електронного розрахункового документа.

При цьому пп.729.1 ЦКУ передбачено, що пожертвою є дарування нерухомих та рухомих речей, зокрема, грошей та цінних паперів, особам, встановленим ч. 1 ст. 720 ЦКУ, для досягнення ними певної, наперед обумовленої мети. Водночас до договору про пожертву застосовуються положення про договір дарування, якщо інше не встановлено законом (п. 729.3 ЦКУ).

Отже, спеціалісти Головного управління ДПС у Луганській області уточнили, що одним із підтверджуючих документів, які платник податку повинен надати контролерам для отримання податкової знижки, є копія договору про пожертву.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини