Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До якого бюджету сплачувати ПДФО при зміні місцезнаходження неуповноваженого відокремленого підрозділу

22 листопада 2023, 15:20
556
0
Автор:
Реклама

Фахівці ГУ ДПС у Запорізькій області нагадали, що у разі проведення держреєстрації зміни місцезнаходження або місця проживання платника податків, внаслідок якої змінюється контролюючий орган, в якому на обліку перебуває платник податків, а також у разі зміни податкової адреси платника податків, контролерами за попереднім та новим місцезнаходженням платника податків проводяться процедури відповідно зняття з обліку/взяття на облік такого платника.

Контролери також відзначили, що у разі зміни місцезнаходження суб'єкта господарювання та його реєстрації як платника податків за новим місцезнаходженням сплата загальнодержавних податків і зборів, які розподіляються між державним та місцевими бюджетами, та місцевих податків і зборів здійснюється за місцем попередньої реєстрації платника податків до закінчення поточного бюджетного періоду.

У разі, якщо відокремлений підрозділ юрособи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати податок до бюджету, Розрахунок за такий підрозділ подає юрособа контролерам за основним місцем обліку.

Таким чином, у разі зміни не уповноваженим відокремленим підрозділом юрособи протягом бюджетного року місцезнаходження, пов'язаного зі зміною адміністративного району, сплата ПДФО, утриманого із зарплати найманих працівників такого підрозділу, здійснюється з дати взяття на облік у ДПС за новим місцезнаходженням, до бюджету за новим місцезнаходженням.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Вихідна допомога працівнику: підстави нарахування та умови виплати».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини