Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінекономіки планують підвищити ціни на алкоголь

Реклама

Законотворці, враховуючи зміни, які відбулись у соціально-економічній і податковій сферах, прагнуть привести у відповідність до вимог законодавства мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкоголю.

З цією метою розроблено проєкт постанови КМУ “Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957”.

Проєктом автори планують внести корективи у додаток до постанови КМУ “Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв” № 957 від 30.10.2008 р. Тож розробники пропонують:

- підвищити мінімальні ціни на алкоголь залежно від коду виробів згідно з УКТЗЕД, а саме:

  • оптово-відпускні ціни на горілку, лікеро-горілчані вироби, інші міцні алкогольні напої на 11-26%;

  • роздрібні на 5-14%;

  • роздрібні ціни на виноробну продукцію (крім ігристих та газованих винних напоїв) на 40-85%;

  • на вина ігристі та газовані винні напої на 12 %;

- встановити диференційований рівень мінімальних роздрібних цін на звичайні (неігристі) вина, вина, вермути та інші зброджені напої залежно від виду та місткості тари/упаковки;

- привести у відповідність до ПКУ опис товарів та їх групування за кодами згідно з УКТЗЕД.

Проєкт постанови розміщений на сайті Мінекономіки, а його реалізація забезпечить приведення мінімальних цін на окремі види алкоголю у відповідність до законодавства і, на думку авторів, збільшить надходження до бюджетів у розмірі близько 300 млн. грн та зменшить кількість смертей, що спричинені вживанням алкоголю.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини