Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В яких випадках повідомляти про набуття чи припинення участі у КІК

27 листопада 2023, 15:50
445
0
Автор:
Реклама

Посадовці ГУ ДПС в Івано-Франківській області в роз'ясненні нагадали, у яких випадках фізособа - резидент зобов'язана повідомляти податківців про набуття чи припинення участі у контрольованих іноземних компаніях (КІК).

Академія LIGA ZAKON запрошує на вебінар: "Контрольовані іноземні компанії (КІК). Обов'язки власників іноземних компаній. Підготовка до звітування."

За словами контролерів, фізособа - резидент зобов'язана повідомляти податківців про набуття чи припинення участі у КІК у випадках:

  • кожного безпосереднього або опосередкованого набуття частки в іноземній юрособі або початку здійснення фактичного контролю над іноземною юрособою, що призводить до визнання такої юрособи контролюючою особою;

  • заснування, створення або набуття майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юрособи;

  • кожного відчуження частки в іноземній юрособі або припинення здійснення фактичного контролю над іноземною юрособою, що призводить до втрати визнання такої юрособи контролюючою особою;

  • ліквідації або відчуження майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юрособи.

При цьому у ДПІ протягом 60 днів з дня такого набуття або відчуження надсилається Повідомлення про набуття або відчуження частки резидентом в іноземній юрособі або майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юрособи.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Резиденти створили іноземну юридичну компанію: коли подавати повідомлення та звітність про КІК?»

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини