Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець відшкодував 30% страхових внесків за договорами добровільного медстрахування: оподаткування та звітність

28 листопада 2023, 15:45
237
0
Автор:
Реклама

ДПС в роз'ясненні із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) відповіли на питання щодо того як оподатковуються податком та за якою ознакою доходу відображаються у додатку 4ДФ до Розрахунку сума страхових внесків за договорами добровільного медстрахування в межах 30% нарахованої зарплати працівнику та сума перевищення встановленого граничного розміру, сплачена роботодавцем - резидентом за свій рахунок.

Контролери відзначили: сума страхових внесків, сплачена роботодавцем - резидентом за свій рахунок на користь працівника за договорами добровільного медстрахування в межах 30% нарахованої зарплати такого працівника, не оподатковується ПДФО. Проте у разі перевищення вказаного розміру, сума такого перевищення включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізособи та оподатковується ПДФО за ставкою 18%, військовим збором за ставкою 1,5%. При цьому у додатку 4ДФ до Розрахунку під ознакою доходів «125» відображається уся сума страхового внеску.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Внески на добровільне страхування працівників: як урахувати в середній зарплаті».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини