Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна призупинити дію ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем чи тютюном — ДПС

Реклама

Роздрібна торгівля алкоголем (крім столових вин, а для малих виробників виноробної продукції алкогольних напоїв без додавання спирту: вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових), тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах або пальним здійснюється за наявності ліцензій на таку роздрібну торгівлю, згідно з ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» № 481/95-ВР від 19.12.1995 р. Причому продавець рівними частками щокварталу вносить до місцевих бюджетів плату за цю ліцензію.

Згідно з ст. 16 Закону № 481/95-ВР контролює річну плату за ліцензії орган виконавчої влади, уповноважений КМУ їх видавати. Тож суб'єкт господарювання повинен подавати зазначеному органу копію платіжної інструкції на перерахування плати чергового платежу за ліцензію з відміткою банку або небанківського надавача платіжних послуг про дату її виконання.

Чинним законодавством не передбачено можливості призупинення дії ліцензії у випадку тимчасового припинення платником господарської діяльності. Тож суб'єкт господарювання, який має ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем або тютюном та планує призупинити діяльність, повинен подати заяву на анулювання таких ліцензій.

При цьому ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб'єктом господарювання розпорядження про її анулювання в електронній формі засобами електронного зв'язку (ч. 55 ст. 15 Закону № 481/95-ВР).

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що суб'єкт господарювання, який не здійснює господарську діяльність, але має не анульовані ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном, зобов'язаний робити щоквартальні чергові платежі до бюджету за ліцензію. Крім цього, платник повинен подавати органу, яким видано ліцензію, копії платіжних інструкції з відміткою банку або небанківського надавача платіжних послуг.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини