Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси подання Звіту про підзвітні рахунки відповідно до Багатосторонньої угоди CRS

Реклама

Порядок заповнення та подання фінагентами Звіту про підзвітні рахунки (далі - Звіт) відповідно до багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки, затверджено наказом Мінфіну № 516 від 25.09.2023 р.

Він встановлює вимоги до форми та формату Звіту та визначає порядок його заповнення та подання до ДПС для наступної передачі інформації компетентним органам підзвітних юрисдикцій відповідно до Багатосторонньої угоди CRS.

Згідно з п. 14 Порядку Звіт подається підзвітними фінустановами щороку до 01 липня року, що настає за звітним. Тож звітувати доведеться за попередній календарний рік (п. 15 Порядку). Причому, якщо останній день строку подання Звіту припаде на вихідний або святковий день, останнім днем строку буде операційний день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 16 Порядку).

Зауважимо, що перший звітний період розпочався 01 липня 2023 року та завершується 31 грудня 2023 року, а перший Звіт підзвітним фінустановам слід подати до 01 липня 2024 року, згідно з п. 2 Наказу № 516.

Так у Звіті має бути інформація про всі підзвітні рахунки за звітний період. Якщо ж підзвітна фінустанова у звітному році не має фінрахунків або після проведення належної комплексної перевірки не виявить жодного рахунку, який є підзвітним для цілей Багатосторонньої угоди CRS, то подаватиме до ДПС «нульовий» звіт.

Підзвітні фінустанови формуватимуть Звіт із застосуванням XML-схеми «CRS XML Schema (v2.0)», яка розроблена Організацією економічного співробітництва та розвитку та використовується в процесі автоматичного обміну інформацією між компетентними органами.

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків повідомили, що текст Загального стандарту звітності CRS українською та англійською мовами, спільний інформаційний лист ДПС та Мінфіну з практичних питань тлумачення окремих термінів Загального стандарту звітності CRS, а також інші роз'яснення розміщено на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Банер/CRS.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини