Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП надає послуги через Інтернет з власної квартири: чи подавати форму 20-ОПП

Реклама

Кожен платник податків повинен стати на облік у ДПС за основним та неосновним місцем обліку та повідомити про всі об'єкти оподаткування контролерів за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків, що затверджений наказом Мінфіну «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» № 1588 від 09.12.2011 р (далі - Порядок).

Разом з цим протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття платник має подати контролерам повідомлення № 20-ОПП згідно з п. 8.4 розд. VIII Порядку. Причому у ньому варто надати інформацію про всі об'єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

Якщо ж місце проживання ФОПа є місцем провадження підприємницької діяльності або пов'язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП у повідомленні № 20-ОПП має вказати його як об'єкт оподаткування.

В такому випадку у графі 3 повідомлення необхідно зазначити тип об'єкта оподаткування «682 квартира», «685 житловий будинок», «293 котедж» тощо.

При цьому у графі 9 слід повідомити про фактичний стан об'єкта оподаткування (експлуатується, орендується, здається в оренду тощо) на момент заповнення повідомлення.

Водночас у графі 10 повідомлення № 20-ОПП варто вказати вид права на об'єкт оподаткування (право власності, володіння, користування тощо) за правовстановлювальним документом.

У Головному управлінні ДПС у Львівській області уточнили, що при зміні відомостей про об'єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об'єкта оподаткування, платник повинен надати контролерам повідомлення за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни, в тому ж порядку та строки, як і при реєстрації, створенні чи відкритті об'єкта оподаткування (п. 8.5 розд. VIII Порядку).

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини