Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З якого періоду операції з придбання майна у єдинників оподатковуються податком на прибуток для резидентів Дія Сіті

4 грудня 2023, 16:40
370
0
Автор:
Реклама

Фахівці ГУ ДПС у Івано-Франківській області нагадали: об'єктом оподаткування резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах є, зокрема, операції з виплати у грошовій формі та/або відмінній від грошової формі у зв'язку з придбанням майна (робіт, послуг) у платників єдиного податку в сумі, визначеній за правилами, встановленими пп. 135.2.1.15 ПКУ.

Контролери відзначили: у 2024 році розміри придбання майна, робіт, послуг (крім роялті) у платника єдиного податку протягом податкового (звітного) року, передбачені пп. 135.2.1.15 ПКУ, пп. 141.91.2.12 ПКУ, визначаються в розмірі, що перевищує 50% суми витрат від будь-якої діяльності, визначених за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), за попередній річний звітний період. При цьому до витрат від будь-якої діяльності, визначених за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), включаються витрати, пов'язані з операційною, фінансовою та інвестиційною діяльністю.

Резиденти Дія Сіті - платники податку на особливих умовах, які зареєстровані протягом 2024 року (новостворені), у цьому календарному році розрахунок частки вартості майна (робіт, послуг), придбаного (придбаних) у платників єдиного податку, проводять на підставі показників Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за поточний річний звітний період.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Грошова заборгованість резидента Дія Сіті перед ФОП: коли вплине на податок на виведений капітал».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини