Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строки оскарження у суді рішення про відмову в реєстрації ПН/РК

6 грудня 2023, 17:25
689
0
Автор:
Реклама

Посадовці Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків надали роз'яснення з питання щодо строків оскарження в судовому порядку рішення про відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН / рішення контролюючого органу про відповідність критеріям ризиковості платника податку/ рішення про неврахування таблиці даних платника ПДВ, якщо до подання позовної заяви не проводилася/проводилася процедура адміноскарження.

Якщо платник не скористався правом на адміноскарження, то рішення про відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН /рішення контролюючого органу про відповідність критеріям ризиковості платника податку/рішення про неврахування таблиці даних платника ПДВ оскаржуються в судовому порядку в шестимісячний строк з дня отримання платником такого рішення від ДПС.

Якщо платник скористався правом на адміноскарження, то рішення про відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН/рішення контролюючого органу про відповідність критеріям ризиковості платника податку/рішення про неврахування таблиці даних платника ПДВ оскаржуються в судовому порядку в:

  • тримісячний строк - за умови, якщо рішення контролерів за результатами розгляду скарги було прийнято та вручено платнику податків у строки, встановлені ПКУ. При цьому такий строк обчислюється з дня вручення платнику рішення за результатами розгляду його скарги на рішення ДПС;

  • шестимісячний строк - за умови, якщо вердикт контролерів за результатами розгляду скарги не було прийнято та/або вручено платнику податків у строки, встановлені ПКУ. При цьому такий строк обчислюється з дня звернення платника до ДПС із скаргою на його рішення.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Знову про «вдосконалене» блокування ПН/РК, або Чергові прагнення Уряду дбати про сумлінних платників ПДВ».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини