Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відмова від блокування ПН буде в майбутній податковій реформі – Гетманцев

7 грудня 2023, 11:25
893
0
Автор:
Реклама

Реформи «10-10-10» не буде, а іншу податкову реформу варто очікувати вже після війни. Про це заявив Данило Гетманцев, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. «Ми приведемо наше податкове законодавство у повну відповідність до законодавства ЄС. Це стосується всіх основних податків. Ну наприклад, напевне, відмовимося від блокування податкових накладних, але введемо європейські механізми контролю, які будуть не менш жорсткими і точно не дозволять зловживання з ПДВ. І так щодо інших податків», - сказав депутат.

На питання щодо корупції та боротьби з нею Гетманцев відповів, що кожен повинен починати з себе. «Я переконаний в тому, що достатньо дієвим є принцип відповідальності керівника за дії підлеглих, що реалізований вже сьогодні в діяльності ДПС. Якщо інспектор бере хабар або вчиняє умисну помилку - звільняється вся керівна вертикаль. І це правильно. Вважаю, якщо інші державні органи, особливо правоохоронні, запозичать цей підхід, ситуація значно покращиться», - зауважив він.

Щодо «перезавантаження» БЕБ і податкової, нардеп зауважив, що по БЕБ його законопроект вже на розгляді парламенту, а в ДПС процес перезавантаження вже відбувається. «Подивіться - скільки поважних, маститих податківців залишилися без роботи і надалі будуть звільнені. Система очищується чи не щодня. Я задоволений тим, що відбувається в податковій. Подивіться на перевиконання плану. Всупереч всьому і саме завдяки в першу чергу протидії корупції і схемам, що її живлять. Водночас, проект закону про перезавантаження податкової буде розглянутий і прийнятий ВР», -підкреслив Гетманцев.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини